سفارش تبلیغ
صبا ویژن
امیرالمومنین اسوه وحدت ( بخش هفتم ) - ابوتراب

[ و کسى از وى مسافت میان مشرق و مغرب را پرسید فرمود : ] به اندازه یک روز رفتن خورشید . [نهج البلاغه]

مطالب زیر توسط      نوشته شده است!

امیرالمومنین اسوه وحدت ( بخش هفتم )

فصل دوم

چه کسانى اهل بیت پیامبرند؟

در فصل پیش راجع به ممتاز کردن خاندان پیامبر در دین- با درود فرستادن برایشان- سخن گفتیم و ثابت کردیم که اعطاى این مقام والا به ایشان ، با اصل اسلامى که اعلان مى‏دارد : گرامى‏ترین مردم نزد خدا پرهیزکارترین آنهاست ، منافاتى ندارد . توضیح این که برترى دادن خداوند به این خاندان کاشف از فضیلت آنان و شایستگى ایشان براى چنین برتر شمردن است و هم این که آنان در بالاترین درجات تقوایند . و بحق دیدیم که اعمالشان با این نتیجه گیرى هماهنگى داشت ، و شهادتهاى پیامبر در مورد آنان این شایستگى را آشکار مى‏کند . سپس کشف کردیم که در تاریخ نبوت وجود بندگان عالیقدر در میان خاندان پیامبر مطلب تازه‏اى نبوده است . قرآن ما را آگاه مى‏سازد که نبوتهاى پیشین در همین راستا حرکت کرده‏اند ، آن جا که خداوند ، خاندان ابراهیم و خاندان عمران را برگزید و آنان را بر جهانیان برترى بخشید ، و آنگاه که خداوند ، هارون را در رسالت ‏برادرش موسى شریک ساخت و خداوند دعاى زکریا را مستجاب کرد و به او ، جانشینى مرحمت فرمود تا وارث او و وارث خاندان یعقوب باشد .

از همه اینها سخن گفتیم اما در صدد محدود کردن شمار اهل بیت پیامبر بر نیامدیم ، البته یادآور شدیم که على بن ابى طالب و همسرش فاطمه زهرا و فرزندانش حسن و حسین (ع) اعضاى این خاندان گرامى هستند ، استناد ما در آن گفتار بر اتفاق همه مسلمانان بود بر این که این چهار تن از اعضاى آن خانواده مبارک هستند . و قصد آن نداشتیم تا دلیل دیگرى بر این که آنان از خاندان پیامبرند بیاوریم . همانطور که ، قصد آوردن نام دیگران را چه به صورت اثبات یا نفى نیز نداشتیم ، و هدف ما از تنظیم این فصل ، همان دست‏ یافتن بر اندیشه روشنى است که بدان وسیله افراد مورد نظر را از کلمه ‏« آل محمد (ص) » مى‏شناسیم.

آنچه در این مورد ، شایسته اعتماد است ، همان احادیثى است که از پیامبر خدا روایت ‏شده است و در آنها ذکر « آل محمد » یا « اهل بیت او » و یا « عترت او » آمده است . در این جا مقصود از همه این عبارات یک چیز است . روایتهاى صریحى را که از پیامبر (ص) در این باره نقل شده است مى‏توان به دو دسته تقسیم کرد:

(1) احادیثى که در بردارنده اوصاف این خانواده گرامى است ، و ما به وسیله آن اوصاف مى‏توانیم از کلمه ‏« آل محمد » خروج افرادى را که داراى آن اوصاف نیستند ، و هم ورود کسانى را که متصف به آن اوصافند ، در آن مفهوم بشناسیم .

(2) احادیثى که متضمن گواهیى است که بروشنى دلالت دارند بر این که اشخاص معینى در زمره ‏« آل محمد » یا « اهل بیت محمد » و یا « عترت او » یند.

 


موضوعات یادداشت نظرات شما ()

پنج شنبه 103 آذر 22

امروز:   1   بازدید

فهرست

[خـانه]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

موضوعات وبلاگ

حضور و غیاب

یــــاهـو

لوگوی خودم

امیرالمومنین اسوه وحدت ( بخش هفتم ) - ابوتراب

جستجوی وبلاگ من

 :جستجو

با سرعتی بی‏نظیر و باورنکردنی
متن یادداشت‏ها و پیام‏ها را بکاوید!

لوگوی دوستان


لینک دوستان

بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
استاد حسین انصاریان
ابوتراب
المنتظر ( فارسی , انگلیسی , اردو )
مجله خورشید مکه
مسجد جمکران
آیت الله خامنه ای
آیت الله فاضل لنکرانی
آیت الله مکارم شیرازی
آیت الله مصباح یزدی
امام خمینی
حوزه
سایت غدیر
شبکه امام رضا
شبکه عقاید ( قم )
شبکه فرهنگی هجر ( مخصوص مناظره )
شبکه قرآن
عاشورا
فدک
فقه اسلامی
مرکز جهانی اهل بیت
معرفی پایگاههای شیعه
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
خانه کتاب ایران
سازمان علمی تحقیقی ایران
کتابخانه کنگره ملی آمریکا
خبر گزاری جمهوری اسلامی
روزنامه ایران
روزنامه کیهان
روزنامه همشهری
روزنامه اطلاعات
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
مجله گل آقا
قریبستان

آوای آشنا

صدای خودم

اشتراک

 

آرشیو

خرداد 84

طراح قالب

www.parsiblog.com

تعداد   19537   بازدید


سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سلام ! به وبلاگ ابوتراب خوش آمدید ! امیدوارم از مطالبش استفاده کنین و ما رو از نظراتتون بی بهره نذارین ؛ ضمنا ما آماده پاسخ گویی به سوالاتی که احیانا در هنگام مطالعه مطالب براتون پیش میاد هستیم ؛ پس حتما بپرسین ؛ یا علی